Over VSV

Welke missie hebben jullie als bedrijf?

De VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) streeft er naar om de verkeersveiligheid te verbeteren, de bereikbaarheid te vrijwaren, de toegankelijkheid te garanderen, de verkeersleefbaarheid te verbeteren en de schade aan natuur en milieu veroorzaakt door het verkeer terug te dringen, door doelgroepgerichte levenslange educatie aan te bieden aan zowel verkeers- en mobiliteitsprofessionals als weggebruikers in het algemeen. We streven naar een ongevallenvrij systeem, zonder het mobiliteitsaspect uit het oog te verliezen.

Waarom vonden jullie als bedrijf deze campagne zo belangrijk?

De Vlaamse overheid en de VSV willen hun steentje bijdragen om vrachtwagenchauffeurs in een positief daglicht te stellen. Transportbedrijven en beroepschauffeurs zijn onze bondgenoten in de strijd tegen verkeersongevallen. Een gepassioneerde vrachtwagenchauffeur houdt voldoende afstand, is alert en tracht steeds het overzicht te bewaren.

Wat maakt dat de campagne zo dicht bij jullie bedrijf aansluit?

Investeren in verkeersveiligheid loont! We willen transportondernemingen en bestuurders inspireren en aanzetten tot veilig rijden. De VSV wil vrachtwagenchauffeurs, die verkeersveiligheid hoog in het vaandel dragen en rijden met een flinke dosis passie voor de job, belonen voor hun inspanningen. De Love2truck-campagne is een vorm van erkenning voor iedereen die mee investeert in een veiligheidscultuur op de weg.

We willen een actieve partner zijn voor de transport- en logistieksector door een inhoudelijke bijdrage te leveren die de verkeersveiligheid doet verhogen. Met dit partnership wil de VSV en de Vlaamse overheid vrachtwagenchauffeurs en transportbedrijven ondersteunen om mee te werken aan veiliger verkeer.