Nathalie Van der Veken

Ben je trots om vrachtwagenchauffeur te zijn? Wat maakt jouw job zo uniek en wat vertel je aan je vrienden over je job?

4j terug was ik poetsvrouw; 38u bij mensen thuis hun leven beter maken. Nadat mijn man 4j geleden de beslissing had genomen om zelfstandig te beginnen in de transportsector, is er bij mij een belletje gaan rinkelen. Ik voelde me niet meer goed in mijn job en wist van mezelf dat ik meer kon. Zo gezegd zo gedaan, ik ben voor mijn C gegaan, en met succes. Kort erna ben ik zonder ervaring begonnen bij Wasserij DE MANDEL te Roeselare. Een baas die mij alle kansen gegeven heeft en mij de ruimte heeft gegeven om te leren rijden met een C rijbewijs. Hier heb ik leven manoeuvreren in de kleinste straatjes van Brugge. Toen Corona toesloeg, hebben wij als wasserij, die vooral klanten heeft in de horeca, zware klappen gekregen. Als jongste van de bende en mama heb ik als eerste mijn job zien sneuvelen. Geen mogelijkheid meer. Ik ben daar op een heel familiale manier vertrokken. Als de 2de lockdown er niet was gekomen, werkte ik er nog, met veel plezier en liefde voor het vak. Toen is de vraag gekomen om bij mijn man in het bedrijf te stappen. Na veel overwegen hebben we gezamenlijk het risico genomen. Want dit is een risico, gezien de maatschappij dezer dagen, was het niet makkelijk. Maar wat ben ik blij met mijn beslissing, onze beslissing. Ik leef voor onze job , elke dag samenwerken met mijn beste vriend. Elkaar verstaan.... en de strijd om die kilo's

De 'meeste gepassioneerde chauffeur' is uiteraard een zeer gemotiveerde chauffeur. Wat is het geheime ingrediënt in jouw dagelijks enthousiasme? Hoe komt het dat je graag vrachtwagenchauffeur bent én wilt blijven?

Door mijn echtgenoot en beste vriend, we houden elkaar wakker en bewust van ons werk en waarom we dit doen.

De ‘meest gepassioneerde chauffeur’ is per definitie ook een verkeersveilige chauffeur. Hoe verwezenlijk jij dit in de praktijk?

Ik ben een zeer hoffelijke chauffeur, fietsers en voetgangers laat ik steeds voor, ook de toegestane kilometers hou ik zeer goed in het oog.

Als vrachtwagenchauffeur heb je een geweldige en variërende job. Welk unieke gebeurtenis maakte jij ooit mee? Kon jij ooit op een uitzonderlijke manier de passie voor jouw job tonen?

Elke dag is anders. De liefde voor de baan en variatie maakt dat we graag achter het stuur kruipen. Het mooiste moment vond ik toen ik eens meegereden ben in een truckrun, ten voordele van gehandicapte kinderen. En ze mochten meerijden in de vrachtwagen. Hen het gevoel van blijdschap te geven. Zulke dingen maken onze job mooi.