Carine Van Hoecke

Ben je trots om vrachtwagenchauffeur te zijn? Wat maakt jouw job zo uniek en wat vertel je aan je vrienden over je job?

Supertrots! Mijn job is niet zo licht omdat we steeds een bache moeten open doen in weer en wind en afriemen. Zeker omdat ik zelf maar een lichtgewicht ben :-).

De 'meeste gepassioneerde chauffeur' is uiteraard een zeer gemotiveerde chauffeur. Wat is het geheime ingrediënt in jouw dagelijks enthousiasme? Hoe komt het dat je graag vrachtwagenchauffeur bent én wilt blijven?

Ik heb de microbe meegekregen van mijn vader. Ik reed vaak mee en mocht af en toe eens zelf parkeren. Helaas ben ik te laat begonnen op mijn 41ste. En de reden waarom ik het graag doe, is de motivatie, ondanks sommigen dachten dat ik een nietsnut ben... Als ze me nu tegen komen dan gaan hun oogjes open... (of janken)

De ‘meest gepassioneerde chauffeur’ is per definitie ook een verkeersveilige chauffeur. Hoe verwezenlijk jij dit in de praktijk?

Het is net zoals met een motor rijden: als je geen inzicht hebt dan blijf je beter uit het verkeer, want sommige autobestuurders denken dat ze stoer kunnen rijden. Rijden kan iedereen, maar goed rijden is wat anders!

Als vrachtwagenchauffeur heb je een geweldige en variërende job. Welk unieke gebeurtenis maakte jij ooit mee? Kon jij ooit op een uitzonderlijke manier de passie voor jouw job tonen?

Ik probeer iedereen te helpen, maar soms krijg je stank voor dank. En de unieke gebeurtenis; is dat ik na 7 jaar helaas ben gevallen van op de trailer. Na een paar dagen zat ik al terug in de truck!