Stefanie Marcaillou

Ben je trots om vrachtwagenchauffeur te zijn? Wat maakt jouw job zo uniek en wat vertel je aan je vrienden over je job?

Ik ben super trots om als vrouw met een grote truck te rijden. Vroeger reed ik met mijn oudere broers af en toe eens mee. Wat vond ik dat geweldig. Ik heb nog maar van maart mijn CE. Daarvoor heb ik altijd in de zorg gewerkt. Maar ik wilde en zou mijn rijbewijs behalen. Het was moeilijk met de corona periode. Maar ik ben blijven bellen naar de VDAB en kijk; ik heb het gehaald. Ik ben fier dat ik kan zeggen dat ik een ladytrucker ben.

De 'meeste gepassioneerde chauffeur' is uiteraard een zeer gemotiveerde chauffeur. Wat is het geheime ingrediënt in jouw dagelijks enthousiasme? Hoe komt het dat je graag vrachtwagenchauffeur bent én wilt blijven?

Omdat de baan mij zoveel ontsnapping geeft. En het tovert een lach op mijnn gezicht. Zou niet iets anders willen doen dan dit.

De ‘meest gepassioneerde chauffeur’ is per definitie ook een verkeersveilige chauffeur. Hoe verwezenlijk jij dit in de praktijk?

Ik probeer hoffelijk te zijn in het verkeer.

Als vrachtwagenchauffeur heb je een geweldige en variërende job. Welk unieke gebeurtenis maakte jij ooit mee? Kon jij ooit op een uitzonderlijke manier de passie voor jouw job tonen?

Dat als ik rond rij, de mannen kijken van "euh er rijdt een vrouw" ...