Jeffrey Piselé

Ben je trots om vrachtwagenchauffeur te zijn? Wat maakt jouw job zo uniek en wat vertel je aan je vrienden over je job?

Zeer trots, op de baan zijn, is ontspanning voor mij. Bij de klanten komen en daar geapprecieerd worden voor wat je doet, geeft me elke dag opnieuw voldoening. Mijn truck is mijn passie: alles wat er aan veranderd is, heb ik zelf gedaan. Mijn schoonbroer is als jonge gast zaakvoerder geworden van de firma, dus ja, vrachtwagens zitten in m'n bloed.

De 'meeste gepassioneerde chauffeur' is uiteraard een zeer gemotiveerde chauffeur. Wat is het geheime ingrediënt in jouw dagelijks enthousiasme? Hoe komt het dat je graag vrachtwagenchauffeur bent én wilt blijven?

Elke dag de baan op, elke dag zorgen dat mensen hebben wat ze nodig hebben in het dagelijkse leven geeft me voldoening.

De ‘meest gepassioneerde chauffeur’ is per definitie ook een verkeersveilige chauffeur. Hoe verwezenlijk jij dit in de praktijk?

Ik kijk liever 3x meer in m'n spiegels dan dat ik er niet in kijk. Alsook heb ik extra lichtjes toegevoegd aan mijn truck, dat zorgt er voor dat ik meer zie in het verkeer.

Als vrachtwagenchauffeur heb je een geweldige en variërende job. Welk unieke gebeurtenis maakte jij ooit mee? Kon jij ooit op een uitzonderlijke manier de passie voor jouw job tonen?

Ik ben chauffeur voor zowel karton als chips (enzo verder). Maar de grootste passie die ik heb met m'n vrachtwagen is nog altijd het rijden met wedstrijdduiven in de zomer. Heel de winter kijk ik uit naar de zomer.