Tim Vermeulen

Ben je trots om vrachtwagenchauffeur te zijn? Wat maakt jouw job zo uniek?

Meer dan trots, het is een manier van leven. Elk moment van vrijheid, telkens opnieuw de wereld mogen zien ontwaken en slapen gaan, de wereld verkennen.

De 'meeste gepassioneerde chauffeur' is uiteraard een zeer gemotiveerde chauffeur. Wat is het geheime ingrediënt in jouw dagelijks enthousiasme?

Mijn 2 pracht dochtertjes, het is voor hen dat ik elke lading trek, elke km rij. Het is voor hun toekomst dat ik werk. Het is zij die ervoor zorgen dat ik blijf doorgaan

De ‘meest gepassioneerde chauffeur’ is per definitie ook een verkeersveilige chauffeur. Hoe verwezenlijk jij dit in de praktijk?

Als eerste moeten mijn spiegels proper zijn, elke dag opnieuw. Afstand bewaren, aangepaste snelheden, op het gemak rijden en je niet laten opjagen door de rest en correcte inschattingen maken. En als laatste rij ik steeds met de gedachte van mijn kindjes in mijn achterhoofd, ik moet en zal veilig terugkeren naar hen.

Als vrachtwagenchauffeur heb je een geweldige en variërende job. Welk unieke gebeurtenis maakte jij ooit mee? Kon jij ooit op een uitzonderlijke manier de passie voor jouw job tonen?

Gewoon, mijn ervaringen kunnen delen met beginnende chauffeurs. Je liefde voor de job doe je hen voelen door het hen aan te leren.