Nico Van Herreweghe

Nico Van Herreweghe

Ben je trots om vrachtwagenchauffeur te zijn? Wat maakt jouw job zo uniek?

De vrijheid, elke dag een nieuw avontuur. Je weet nooit waar je terecht komt…. Je ontdekt nieuwe streken.  Je bent steeds onder de mensen, oude klanten, nieuwe klanten.

Wat is het geheime ingrediënt in jouw dagelijks enthousiasme?

Je moet het chauffeurs zijn in je hebben. Dat kan je niet worden, dat ben je gewoon…… Dit jaar zit ik 20j achter het stuur, en doet dit nog steeds mee even veel passie als 20j terug. Ik zie dit niet als een job, eerder een hobby. Dit is mijn leven, zou niets anders willen doen.

Verkeersveiligheid vinden wij belangrijk. Hoe sta jij hier tegenover?

Veiligheid sta voorop, zeker bij de echte chauffeurs die weten mee wat ze telkens op de baan zijn. Vooruitdenkend, in het verkeer. Na 20j op de baan is er heel veel veranderd in het verkeer….. En je moet er u aan aanpassen.

Welk unieke gebeurtenis maakte jij ooit mee?

Na 20j in het vak, heb je heel veel dingen mee gemaakt onder de baan. Leuke, minder leuke ervaringen, te veel om op te noemen. Maar ik heb er tot nu toe nog geen sec spijt van dat ik voor dit vak heb gekozen.